Till helger och fest

Ansjovisrulle

Grundrecept ugnspannkaka:
3 ägg
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
25 gr smör

Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, salt, vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Lägg smöret i en långpanna ca 30 x 40 cm och låt det smälta ett par minuter i ugnen. Häll i smeten och grädda tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Låt den svalna och stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper.

Fyllning:
3 gula lökar
1 msk smör
1-2 burkar ansjovisfiléer à ca 100 gr
1/2 dl hackad persilja

Hacka löken och fräs den mjuk i smör på svag värme. Låt ansjovisfiléerna rinna av och skär dem i bitar. Blanda ner ansjovis och persilja i löken. Bred ut blandningen på den varma pannkakan och rulla ihop den från kortsidan.

Man kan äta den kall med t ex romsås. Prova gärna att göra en fyllning av köttfärs eller spenat, purjolök och riven muskot.

Smaklig måltid!

Kommentera